Futsal-liigaseurat.fi ei ole enää saatavana täältä. Yritä sen sijaan palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/futsal.

Miesten ja naisten Futsal-Liiga ja U21

Etelä-Amerikassa ja Euroopan eteläosissa erittäin suosittu futsal on vielä melko tuntematon urheilulaji Suomessa, mutta sen suosio on ollut vuosikausia tasaisessa kasvussa. Tämä näkyy myös Futsal-liigan kehittymisenä ja laajentumisena. Suomessa Futsal-liiga on futsalin korkein sarjataso, jota seuraava alempi taso on puolestaan Futsal-ykkönen.

Futsal-liiga ei ole vielä kovinkaan monelle suomalaiselle tuttu, ellei satu olemaan lajin seuraaja. Maailman kärkimaita futsalissa ovat Espanja ja Brasilia, ja suomalaisjoukkueiden taso on vielä varsin matala esimerkiksi maailmanmestaruuskisoja ajatellen. Esittelemme seuraavaksi lyhyesti Suomessa toimivan Futsal-liigan, johon kuuluvat sekä miesten liiga, naisten liiga että nuorista lupauksista muodostuva U21.

Miesten ja naisten Futsal-Liigat

Futsalia pelataan lähes kaikkialla maassamme. Kotimaan liigassa sekä miesten että naisten puolella on mukana joukkueita eri puolilta Suomea. Kaudella 2019–2020 Futsal-Liigassa pelaa 12 miesten joukkuetta ja 10 naisten joukkuetta. Tällä hetkellä menestyvimpiä miesten joukkueita ovat Akaa Futsal, KaDy, GFT, FC Kemi sekä ToPV. Naisten futsal-tilastoissa parhaita sijoja pitävät puolestaan MuSaFutsal, Ilves FS, GFT, ACE ja FC Sport J.

Mikäli on kiinnostunut seuraamaan miesten tai naisten Futsal-Liigan otteluita, on se mahdollista paitsi paikan päällä, myös netissä. Myös monet nettikasinot näyttävät sivuillaan futsalia ja muuta urheilua. Niistä voi lukea lisää täältä. Futsal on yllättävän jännittävä ja mukaansatempaava laji, jonka seuraaminen on monen mielestä hauskaa ja mielenkiintoista.

Futsal ja U21

Futsalia pidetään tulevien sukupolvien lajina, sillä monet futsalin pelaajista ja harrastajista ovat melko nuoria. Laji kiinnostaa nuorisoa, minkä voi huomata aktiivisesta U21-toiminnasta. Esimerkiksi kaudella 2018–2019 junioriliigassa järjestettiin neljä miniturnausta, joiden järjestämisestä vastasivat vuorollaan kukin neljästä mukana olevasta joukkueesta. U21 Liigassa historiallisesti kaikkein parhaiten pärjännyt joukkue on Golden Futsal Team, joka on onnistunut saavuttamaan peräti kolme kultaa ja yhden hopean.